De Ericaschool is een school waar met plezier naar school gaan centraal staat. We willen dat jouw kind een leerzame tijd op onze school heeft. We vinden het belangrijk dat de leerling zich ontwikkelt, passend bij diens eigen tempo. Dit doen wij door onze leerlingen een veilige sfeer, in een voorspelbare en gestructureerde omgeving, te bieden. Vanuit deze veiligheid en voorspelbaarheid krijgt jouw kind vertrouwen in het eigen kunnen.
We passen ons onderwijs aan op de individuele behoefte van jouw kind. We houden rekening met wat de leerling kan en aankan. Wij stralen als team positieve verwachtingen naar jouw kind uit. Bij ons mag iedereen zichzelf zijn. Onze leerlingen krijgen bij ons de mogelijkheid om te leren door te doen. Met goede begeleiding en voldoende herhaling laten we iedere leerling tot leren en ontwikkeling komen. Samen zorgen we ervoor dat jouw kind goed toegerust wordt op een passende plek in de maatschappij. We willen bereiken dat de leerling zo zelfstandig mogelijk kan functioneren.
Samen leren en verbeteren, daar gaan we voor als Ericaschool. We voelen ons vanuit onze eigen professionele rol verantwoordelijk voor ons onderwijs en iedere leerling. Met elkaar zorgen we voor een goede sfeer waarin we met aandacht voor elkaar, open en eerlijk, samenwerken aan het beste onderwijs voor jouw kind.
Ieders kwaliteiten zijn bekend binnen ons team. We zetten deze kwaliteiten in om ons onderwijs steeds beter te maken. Samen leren en verbeteren begint bij een onderzoekende en nieuwsgierige houding. We blijven leren: zowel als team, maar ook als individu. We delen deze kennis en kunde met elkaar in het team. We ontwikkelen op basis van deze kennis onze aanpak.
We zorgen ervoor dat we goed zicht hebben op de ontwikkeling van onze school en de doorgaande lijn. Het schoolplan helpt ons hierbij. Zo leren we steeds met en van elkaar. In onze samenwerking hebben we duidelijke afspraken over hoe we met elkaar omgaan en hoe we met elkaar communiceren. We helpen elkaar door collegiale consultatie (uitwisselen van informatie en adviezen) en denken met elkaar mee met pedagogische (opvoedkundige) en didactische (onderwijzende) vraagstukken.